Generel information

Produkter

ShowCases

Kontakt

Forside

 

Søgemaskineoptimer, hvordan?

Ønsker du selv at optimere din hjemmeside til søgemaskinerne, vil vi her gennemgå nogle af de ting, man selv kan gøre for at onpage-optimere sin hjemmeside. Bemærk at FTP-adgang til hjemmesidefilerne er en nødvendighed.

"Onpage-optimering" er de redigeringer, som man kan foretage sig for at søgemaskineoptimere direkte på hjemmesiden. Links fra andre hjemmesider til din hjemmeside, er "Offpage" optimering, og er den vigtigste del af søgemaskineoptimering for at komme til tops i søgeresultaterne. Ønskes dette, er du velkommen til at kontakte os for mere information.

For at du kan bruge nedenstående til noget, er det en nødvendighed, at du har FTP adgang til din server-filer, samt at du er bekendt med programmering og redigering af websider.

Hvordan søgemaskineoptimerer man så?

De vigtigste faktorer når man skal søgemaskineoptimere(onpage) er følgende:

  • Udvikling af tekst

  • Programmering i CSS

  • Udvikling af søgeord

  • Udvikling af robot.txt

  • Udvikling af Metatags

Udvikling af tekst

Når du skal i gang med at udvikle teksten til din hjemmeside er det vigtigt, du gør det grundigt og meget detaljeret. Jo mere relevant tekst din hjemmeside består af, jo flere point får du fra søgemaskinerne, og derved opnår du en højere placering. Uden tekst på din hjemmeside vil søgemaskinen placere dig nederst i søgeresultaterne(Hvis du overhovedet er der).


Robot.txt, hvordan virker det?

Robot.txt er den fil søgemaskinerne først læser, når de besøger din hjemmeside. Filen angiver om dine sider eller hele mapper må indgå i søgemaskinens resultat, eller hvilke som ikke må indgå i søgeresultatet. Med robot.txt er det muligt helt at udelukke enkelte søgemaskiner eller for den sags skyld dem alle.


Hvordan ser koderne ud?

Koderne skal opbygges således:

Her må alle søgerobotter medtage alle sider
User-agent: *
Disallow:


En enkelt søgerobot nægtes adgang:
User-agent: WebCrawler
Disallow: />


User-agent: *
Disallow:


Alle søgerototter tillades adgang på nær ”billeder.htm”
User-agent: *
Disallow: /billeder.htm

Søgeord, udvikling af de rigtige

Udviklingen af søgeord kan være en stor og svær opgave. Du skal sætte dig ned med din hjemmesidetekst og ud fra teksten finde dine nøgleord. Du kan også besøge dine konkurrenters hjemmeside og få noget inspiration derfra. Ved at højre klikke, trykke på "Vis kilde", får du hjemmesidens HTML-tekst frem. Kig under Keywords i Metatags. Her finder du den på gældende konkurrents søgeord, men husk altid; Det er altid en god ide at differencere sig fra sine konkurrenter.

Hvad er metatags?

Megatags er en ”usynlig” kode som søgerobotterne ser, når de gennemgår dine sider. Søgemaskinerne bruger koden til at finde oplysninger om de enkelte sider. Megatags er ikke brugt af ret mange søgemaskiner i dag, men alligevel er det en meget god ide at have dem opsat på sin hjemmeside. I metatags kan man angive; titel, søgeord, beskrivelse, sprog, forfatter og meget mere. Læs mere og opret dine egne metatags.


Hvad er CSS, og hvordan virker det?

CSS står for Cascading Style Sheets. CSS er et Layout programmeringssprog og et meget nyttigt sprog, når man ønsker at søgemaskineoptimere sin hjemmeside.

Ved brug af CSS opnår du en mere koncentreret HTML-kode, hvilket søgemaskinerne elsker. CSS bruges på den måde, at man nærmest refererer indstillingerne(skrifttype, størrelse mv.) til et andet dokument, når man skriver de forskellige koder i sin HTML. Dvs. at du opretter et dokument, som du f.eks kalder Style.css. Derefter skriver du i din HTML, at den skal hente alle indstillingerne fra Style.css. Koden skrives mellem <HEAD> og </HEAD>

Koden ser således ud:
< link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" >

Eksempel på et CSS kode:
p {
font-size: 11pt;
font-family: arial, sans-serif;
}


Eksempel på HTML, når vi gør brug af CSS
<p>"p" angiver, at den skal hente indstillingerne fra vores style.css, vi afslutter den med:</p>


Hvordan gør man?

”Eksempel på CSS kode” sættes ind i dit dokument style.css, og derefter indsætter du: ”Eksempel på HTML, når vi gør brug af CSS” ind i dit HTML-dokument.

Har du problemer er du velkommen til at kontakte os.

 

Det kan vi:

WebBasic
WebPro
WebShop
Søgemaskineoptimering

Oversættelse
Google Adwords
Bliv set på google!
Partnere

Relevante artikler:

Metakoder
Optagelse i søgemaskinerne
Søgemaskineoptimering
 

Udvalgte partnere:

Link bytte?
Link bytte?
Link bytte?


Computer tilbehør

Copyright, Alle Rettigheder forbeholdes MJMdesign.dk |