Generel information

Produkter

ShowCases

Kontakt

Forside

 

Metakoder, hvordan?

I denne artikel vil jeg gennemgå brugen af metakoder og dens betydning for søgemaskinerne.

Hvad er metakoder?

Metakoder er de koder som søgemaskinerne henter oplysninger fra til deres søgeresultater. Det er derfor vigtigt at have disse metakoder udarbejdet, så du kan modtage trafik fra søgemaskinerne. Metakoderne er usynlige og befinder sig mellem hjemmesidens <HEAD> og </HEAD>. Dette er dog ikke ensbetydelde med at du ikke kan få dem at se. For at se metakoderne på denne side: Højre klik -> tryk "Vis kilde". Notesblok fremkommer med en masse kode, og det er faktisk alt den koden som hele hjemmeside består af. Øverst mellem <HEAD> og </HEAD> befinder metakoderne sig.

Nytter det noget at bruge metakoder?

Søgemaskinerne bruger ikke kun disse metakoder. I høj grad henter søgemaskinerne tekst fra hjemmesidens indhold, altså teksten fra din hjemmeside. Mange vil sige at Metakoder er forældet og ikke bliver brugt mere, men min personlige mening er, at det stadig er en nødvendighed for enhver hjemmeside.

Hvis din hjemmesiden er opbygget i flash, er metakoder ekstrem vigtige, da søgemaskinerne ellers ikke kan få fat i det tekst som indgår i din .swf fil. I dette tilfælde bruger søgemaskinen kun dine metakoder oplysninger. Derudover har du en side som ikke befinder sig noget tekst på, vil søgemaskinen også hente oplysningerne i metakoderne.

Hvad betyder de forskellige metakoder?

Her har jeg listet de vigtigste metakoder med en beskrivelse om hvad den enkelte kode betyder for søgeresultatet. Når du selv ændrer dataen i metakoderne, skal du kun ændre teksten i Content="ændre kun denne tekst">

<meta http-equiv="Content-Language" content="da">

Denne metakode beskriver hvilket sprog hjemmeside er skrivet i. I dette eksempel er det dansk.


<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

Denne metakode beskriver hvilket "Charset" hjemmesiden er på. Angiver du et andet Charset end det danske, vil det ikke være muligt at se de danske bogstaver såsom: å, ø, æ osv. Brug derfor altid følgende Charset: "Charset=iso-8859-1"

<META NAME="Description" CONTENT="Metakoder, hvordan? Se hvordan du udfyder dine metakoder her.">

Denne metakode bruger søgemaskinen til at hente en beskrivelse af hjemmesiden. Brug derfor denne metakode til at angive en beskrivelse af din side.

<META NAME="Keywords" CONTENT="Metakoder hvordan,MJMdesign">

Denne metakode er de søgeord som omhandler din side. Adskil med mellemrum.

<META NAME="Copyright" CONTENT="© MJMdesign.dk">
Denne kode angiver hvem som har Copyright på siden.

<META NAME="Designer" CONTENT="MJMdesign.dk">
Denne kode angiver hvem der har designet siden.

<META NAME="Robots" CONTENT="All">
Denne metakode angiver hvilke søgebotter som må hente oplysninger fra hjemmesiden. Denne metakode skal dog altid angives med "all".

Hvordan indsætter jeg metakoder på min hjemmeside?

Det er faktisk meget simpelt. Åben din webredigeringsværktøj og den sider som du ønsker metakoderne indsat på. Imellem <HEAD> og </HEAD> placere du metakoderne. Husk at udfylde dem med dine egne beskrivelser og oplysninger. Husk at metakoderne skal laves individuelt på alle sider på dit websted, for at få den bedste virkning i søgemaskinerne.

God fornøjelse...

Artiklen er udarbejdet af: Michael Juhl Maindal - MJMdesign.dk

Det kan vi:

WebBasic
WebPro
WebShop
Søgemaskineoptimering

Oversættelse
Google Adwords
Bliv set på google!
Partnere

Relevante artikler:

Metakoder
Optagelse i søgemaskinerne
Søgemaskineoptimering
 

Udvalgte partnere:

Link bytte?
Link bytte?
Link bytte?


Computer tilbehør

Copyright, Alle Rettigheder forbeholdes MJMdesign.dk |